slide-1.jpg
slide-1.jpg
slide-2.jpg
slide-2.jpg
slide-3.jpg
slide-3.jpg
slide-4.jpg
slide-4.jpg
slide-5.jpg
slide-5.jpg
slide-6.jpg
slide-6.jpg
slide-7.jpg
slide-7.jpg
slide-8.jpg
slide-8.jpg
slide-9.jpg
slide-9.jpg

Уважаеми потребители! Прочетете внимателно тези условия, преди да използвате този Сайт. При използването му се счита, че приемате и сте съгласни с тези Общи условия. Ако не ги приемате, не използвайте сайта!

Настоящите Общи условия имат за цел да уреждат взаимоотношенията между "Винарко" ЕООД от една страна и потребителите на електронния магазин, намиращ се на домейн vinarko.com и наричан за краткост Сайт, както и отношенията със същите, когато използват информационните и търговски услуги предлагани от фирмата.

"Винарко" ЕООД е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, със седалище и адрес на управление в гр. Пловдив, ул. Вечерница 8, ЕИК 200657133 и рег. номер по ЗДДС BG200657133.

Тези условия обвързват всички потребители. С използването на vinarko.com потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия, както и всички други условия, поставени от законодателството на Република България.

1. Условия за ползване на сайта

Потребителят разбира и приема обстоятелството, че информационните услуги и Сайта се предоставят "във вида, в който са" и това, че Сайта не поема никаква отговорност за невъзможността да бъде доставена информация относно завършени поръчки на потребителя, негови или чужди мнения и оценки за продукти, информация за не налични продукти, както и за нанесени щети, пропуснати ползи и други вреди, настъпили в резултата на използване (или пък невъзможност за използване поради технически проблеми, профилактика, решения на администратора и други) на Сайта.

2. Задължения на потребителя при регистриране

Използването на електронния магазин, който представлява настоящия Сайт изисква регистрирането на всеки един потребител. Предвид това, потребителят се съгласява за следното:

 • Да предостави вярна, точна, актуална и пълна информация за себе си при попълване на регистрационната форма.
 • Да променя в случай на нужда своите данни с оглед на тяхната вярност, точност, актуалност и изчерпателност.

В случай, че потребителят предостави фалшива, неточна, неактуална или непълна информация, Сайтът има право да закрие и/или изтрие информацията за неговия потребителски акаунт и да му откаже по-нататъшен достъп до част или до всички свои услуги.

Потребителят е отговорен за поддържане на конфиденциалността на своето потребителско име и парола. С използването им декларира, че той лично и от свое име е изцяло отговорен за всички дейности, достъпът до които се извършват с неговите потребителско име и парола.

Потребителят се съгласява да уведоми Сайта незабавно за всяко неоторизирано използване на потребителското му име и парола и или за всяко друго нарушаване на сигурността.

В случай на загубване (забравяне) на паролата и изрично искане от страна на потребителя, vinarko.com ще изпрати Е-mail съобщение съдържащо регистрираното потребителско име и парола на предоставения от потребителя в процеса на регистрация адрес за електронна поща.

Сайтът не носи отговорност за каквито и да е щети и загуби, възникнали поради неспазване на разпоредбите на настоящата точка.

3. Защита на личните данни

Съгласно Закон за защита на личните данни, потребителят има право на достъп до собствените си лични данни, които е въвел и са станали достояние на vinarko.com при ползване от него на Сайта, както и на поправка на тези лични данни.

Приемайки настоящите условия потребителите, които са регистрирали потребителско име и парола изрично се съгласяват предоставените от тях лични данни да бъдат обработвани от Сайта по електронен път за доставка на поръчани стоки.

Предоставените от потребителя лични данни не се отстъпват на трети лица за рекламни, промоционални и други цели. Потребителят има право по всяко едно време да изиска заличаване на своите лични данни от Сайта.

Сайтът си запазва правото да използва IP адресите и други данни на потребителите за разкриване идентичността им в случаите, когато това е необходимо в изпълнение на закони, юридически процедури или за да се спазят настоящите условия.

Надзорeн орган:

Комисия за защита на личните данни

Адрес: гр. София, ул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2,
Телефон: (02) 940 20 46
Факс: (02) 940 36 40
E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Уеб сайт: www.cpdp.bg

4. Отговорности на потребителите

Потребителят се съгласява да НЕ използва Сайта, за да:

 • формулира, изпраща или предава по някакъв друг начин съдържание, което е незаконно, вредно, заплашващо, обиждащо, предизвикващо безпокойство, нараняващо, дискредитиращо, вулгарно, неприлично, клеветящо, нарушаващо конфиденциалността на другия или неприемливо от гледна точка на расови, етнически или други причини
 • създава рекламно съдържание на стоки и услуги извън сайта, както и да публикува интернет адреси сочещи към страници и услуги извън vinarko.com
 • причинява вреда на други лица по какъвто и да е начин
 • да формулира, изпраща, публикува или да предава по друг начин съдържание, което нарушава каквото и да е патентно, търговско, авторско или друго пpаво на собственост на която и да е страна
 • формулира, изпраща, публикува или да предава по друг начин материали, съдържащи компютърни вируси или други компютърни кодове, файлове или програми, предназначени да прекъсват, разстройват или ограничават функционирането на компютърен софтуер, хардуер или телекомуникационно оборудване
 • нарушава нормалната работа на другите ползватели на Сайта
 • да пречи за предоставяне на услугите на Сайта или нарушава работата на сървъри или мрежи, свързани с услугите
 • нарушава преднамерено или непреднамеренно, национални или международни закони
 • преследва или по друг начин да безпокои друг потребител, да събира и използва неправомерно персонална информация за други потребители

vinarko.com си запазва правото да ограничава и/или отказва достъпа до Сайта на потребители, които еднократно или системно нарушават изброените изисквания. Сайтът си запазва правото да редактира и премахва информация предоставенa от потребителя в нарушение на изброените по-горе в изисквания.

5. Представяни стоки в сайта

В страницата на всяка стока представена в Сайта са посочени цената, основните характеристики на стоката и допълнителна информация целяща извършването на информиран избор при покупката на продукта. vinarko.com не носи отговорност за неточности в описанието на стоката не касаещи основните й характеристики и не претендира за изчерпателност на предоставената информация. Снимковият материал на част от продуктите е илюстративен и са възможни малки визуални различия с действителните. Всички цени са в български лева с включен ДДС.

vinarko.com си запазва правото да публикува наименования и друга информация за стоки на Английски език, когато:

 • Съществува опасност с преводът и да се изгуби ценна информация относно характеристиките на стоката
 • Няма общоприета еднозначна терминология на Български език
vinarko.com има право по всяко време и без предупреждение на прави промени в публикуваните материали и цени.

6. Закупуване на стоки във vinarko.com

След регистрацията си в Сайта, потребителят има право да поръчва стоки представени в него. В случай, че потребителят не желае да направи регистрация в сайта, той може да приключи поръчката си и като гост, използвайки бутон "Приключи като гост". При извършване на поръчката, потребителят има право да избере стоките, количеството им и начинът за доставка според предложените варианти.

По всяко време преди завършването на поръчката потребителят има право да променя вида и количеството на избраните от него стоки.

При направа на поръчка на Сайта потребителят влиза в договорни отношения с „Винарко" ЕООД, касаещи конкретната покупка и покрити от настоящите Общи условия.

Съобщение за намалени цени е поставяне на новата цена до старата която е зачертана. Ако не е посочен срок на намалената цена, тази цена важи до изчерпване на количествата, но не повече от 1 месец или 6 месеца, когато е при условия по чл.66 ал.2 от ЗЗП.

6.1. Поръчки направени по телефон

Поръчки по телефон не се приемат.

7. Доставка на закупени стоки

Доставката на поръчаните стоки се извършва чрез куриерска фирма до посочен от потребителя адрес или удобен за него офис на куриера. Стойността на услугата по доставка е в зависимост от стойността на направената поръчка и е обявена при всяка поръчка. При особено тежки и обемисти продукти като неръждаеми съдове, шилтри, помпи, стъклени бутилки, малц и други е посочена и отделна за тях приблизителна цена за доставка, която може да бъде калкулирана и след оформяне на поръчката. Тя бива въведена от администратор след потвърждаване на поръчката.

vinarko.com си запазва правото да променя подизпълнителя извършващ доставката без да предупреждава предварително потребителя стига това да не променя начина на доставка.

8. Плащане на закупени стоки

При плащане в брой на поръчаните стоки и услуги потребителят се задължава да заплати в момента на доставката на vinarko.com или на неговият представител извършващ доставката пълната стойност на доставяната поръчка. В случай, че в 14 дневен срок от датата на доставка Потребителят се откаже частично или изцяло от закупените стоки vinarko.com се задължава да възстанови частично или изцяло заплатената сума. В случай, че потребителят не се откаже от закупените стоки, автоматично се приема направеното плащане на поръчаните стоки. При всяко заплащане на поръчани стоки потребителят получава фискален бон прикрепен към копие на направената от него поръчка.

9. Отказ от закупена стока

Потребителят има право да се откаже от една или повече от поръчаните стоки в 14 дневен срок от получаване на поръчката в случай, че дадената стока е във вида в който е доставена, ако е опакована - опаковката не е отваряна (транспортната опаковката на пратката може да бъде отваряна). Тези права произтичат съгласно Чл. 50 от Закон за защита на потребителя - ЗЗП. Потребителят има право да се откаже от договора от разстояние или от договора извън търговския обект, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи, с изключение на разходите, предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55.

При констатация на дефектна стока до 24 часа от получаването й и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, vinarko.com се ангажира тя да бъде подменена с нова или да бъде възстановена заплатената за стоката сума, считано от датата, на която потребителя е упражнил правото си на отказ. Транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на vinarko.com. При несъответствие на стоката с основните характеристики посочени в страницата, vinarko.com възстановява заплатената за стоката от потребителя сума, включително и транспортните разходи начислени за придобиване на стоката съобразно чл. 55 от ЗЗП и в срок от 14 дни от получаване на стоката и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката.

10. Други

Сайтът има право да променя технологията и дизайна на предоставяните Услуги без предварително известяване.

vinarko.com си запазва правото да изпраща на своите потребители съобщения, свързани с нови услуги или с промени в условията и начините за използване на сегашните услуги.

Настоящите условия могат да бъдат актуализирани по всяко време без специално уведомяване на Потребителите. Сайтът не носи отговорност, ако потребителят не е прочел последния вариант на настоящите условия. Актуалния вариант на Общите условия може да бъде прегледан по всяко време на адрес: https://vinarko.com/obshti-usloviya

Координатите на „Винарко” ЕООД представляваща Сайта са следните:

България
4001 гр. Пловдив
ул. „Вечерница” 8
Телефон: 0876334438
E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.