Slider

Как да пазаруваме

Как да пазаруваме

Пазаруването в електронния магазин е лесно и практично. Достатъчно е да следвате указанията на системата.

Научете повече

Доставка на поръчките

Доставка на продуктите

Доставката на всички продукти се извършва чрез Еконт или Спиди до посочен от Вас адрес или офис на куриера.

Научете повече

Общи условия и лични данни

Общи условия за ползване

Тези общи условия поясняват отношенията между Винарко ЕООД и потребителите на vinarko.com

Научете повече

Доставка на продукти поръчани в магазина

Доставка

Условия за доставка

Доставка на поръчаните продуктиДоставката на поръчаните продукти се извършва чрез куриерските компании Еконт Експрес и Спиди до посочен от Вас адрес или офис на куриера. Същите се извършват на територията на цялата страна. За целта е необходимо да посочите точен и актуален адрес.

Срокът за изпълнение на поръчката Ви е 1 - 2 дни, освен в случаите на неработни дни. В периоди на повишено натоварване - гроздобер, официални празници и почивни дни е възможно обработката на Вашите поръчки да отнеме до 2 дни.

Стойността на заявените продукти, както и самата доставка, се заплаща с наложен платеж при получаване на пратката. Вие получавате и възможността да прегледате своята поръчка преди да я заплатите. Във връзка с това, преглеждайте своите пратки пред куриера! Само така може с основание да бъдете обезщетени в случай на повреда на пратката от страна на куриера!

Всички цени с в български лева с включен ДДС.

Вие, като клиент, имате отговорност да осигурите условия за получаване на пратката. В случай, че не бъде осигурен начин за предаване на пратката, Винарко ЕООД се освобождава от задължението си да изпълнява Вашите поръчки.

Цената за доставка се формира на база стойност на направената поръчка и в повечето случаи не се влияе от теглото и обема на поръчания от Вас продукт. Изключение правят продуктите с голямо собствено тегло и обем - неръждаеми съдове, гроздомелачки, филтри, помпи, стъклени бутилки, малц и други. В този случай цената за доставка е посочена или в описанието на самия продукт, или се прави индивидуална калкулация, след което ви информираме за стойността на доставката.

Стойността за стандартна доставка е както следва:

  1. При поръчки до 150 лв. - цена за доставка до адрес със Спиди 5,40 лв
  2. При поръчки над 150 лв - безплатна доставка (с изключение на малц, стъклени бутилки, тежки и обемни съдове и машини)
  3. При желание за доставка в офис на Еконт експрес - цена за доставка 5,20 лв.
  4. При желание за доставка в офис на Спиди - цена за доставка 4,90 лв.

Важно: В случай на желание от Ваша страна за доставка в офис на Еконт експрес или Спиди, то трябва да бъде споменато при поръчката. Просто изберете от методите за доставка и попълнете наименованието на желания от Вас офис или неговият адрес. Това може да бъде споменато и в полето за свободен текст при приключване на поръчката. Може да откриете най-подходящия за Вас офис на Еконт експрес ТУК или офис на Спиди ТУК. Всяка необходима промяна в цената за доставка ще бъде извършена от администратор при потвърждаване на поръчката. Със Спиди пратките пътуват от адрес

Поръчки направени по телефон

При нежелание от страна на потребителите за самостоятелно оформяне на своите поръчки чрез електронния магазин, в краен случй същите могат да бъдат направени и по телефон ако това е възможно.  Поради съответната допълнителната ангажираност на персонал за оформянето на телефонни заявки, същите се таксуват допълнително с 1,00 лв. към стойността за доставка.

Известяване с SMS

Уведомяването на получателя на пратката с SMS е услуга, предлагана от куриерските компании. Към настоящият момент известяването с SMS при Спиди е безплатно, докато известяването при Еконт експрес е платена услуга със стойност 0,18 лв. с ДДС. Ако желаете уведомяване за получаването на пратката си с SMS то трябва изрично да го заявите при финализиране на поръчката си. Съответната сума ще бъде добавена към цената за доставка.

Рекламация

При получаване на заявените продукти, Вие следва да проверите за евентуални несъответствия - липси, дефекти или други.

В случай, че установите такива следва да направите рекламация по реда на чл.125 от Закон за защита на потребителя. При гореспоменатите констатации за несъответствие, следва да предявите рекламция съгласно Чл.112 и Чл.113 от Закон за защита на потребителя.

Вие може да върнете продукта в срок от 14 дни от получаването му съгласно Закон за защита на потребителя, при условие че е във вида, в който е получен. Разходите са за Ваша сметка, освен в случаите на несъответствие на продукта.

Привеждането на стоката в съответствие се извършва в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя, освен в случаите на невъзможност породени от доставчик на съответните стоки.