Дъбови блокчета Nobile Block Elite

Блокчета от високо качествен френски дъб 200 гр.
Дъбови блокчета Nobile Block EliteДъбови блокчета Nobile Block Elite
Продажна цена 12,90 лв
Отстъпка
Описание
Размерът на дъбовите "алтернативни" продукти влияе значително върху скоростта на екстракционните процеси. Колкото по-малък е размерът на частиците, толкова по-бързо е извличането, съответно и по-кратко е времето за контакт.

Дъбовите блокчета са със значително по-големи размери спрямо дъбовия чипс. Поради това, блокчетата са перфектно решение за качествени вина, предназначени за сравнително бърза реализация, но и с период на отлежаване около 3 - 4 месеца. Добрият резултат изисква и повече време.

Характеристика на продукта

Дъбовите блокчета от серията Nobile Block са получени от високо качествена селектирана дървесина от Quercus petraea и Quercus robur, подложена на естествено сушене в продължение на 24 месеца. Процесите на термична обработка създават идентичен резултат, както и при класическата дъбова бъчва.

Прилагането на Nobile Block Elite води до внасянето на мекота и обем. Придава комплексност на аромата и елегантност, сходна до резултата, получен при отлежаване в бъчви.

Приблизителен размер на дъбовите блокчета

  • Дължина – 100 mm
  • Ширина – 25 mm
  • Дебелина – 12 mm

Препоръчителни дози за употреба

  • При бели вина – от 1 до 3 гр./литър
  • При червени вина – от 3 до 6 гр./литър

Препоръки

Дозировката трябва да се съобрази с характера на конкретното вино и желаната цел. Регулярните дегустационни тестове по време на отлежаване са силно препоръчителни, но не по-рано от 4 седмици след влагане на дъбовата дървесина.

Продуктa да се съхраняват в хладно, сухо и чисто помещение, далеч от материали със силна миризма.

Начин на употреба

Препоръчително е влагането на дъбовите блокчета да става в чувалче от пореста материя. Чувалчето се завързва с връв, единия край на която е извън съда за ферментация или отлежаване. Това улеснява внасянето на желаното количество дъбова дървесина във виното и последващото й изваждане. Така се осигуряват и добри условия за екстракция на компонентите.

Забележка

Възможни са минимални отклонения в размерите и теглото на блокчетата.