Пивоварни дрожди Verdant IPA

Бирени дрожди за горна ферментация
Пивоварни дрожди Verdant IPAПивоварни дрожди Verdant IPA
Продажна цена 7,20 лв
Отстъпка
Опаковка
Пивоварни дрожди Verdant IPA
Пивоварни дрожди Verdant IPA
Пивоварни дрожди Verdant IPA
Описание

Официален дистрибутор за България – Винарко ЕООД

Lallemand BrewingНовият щам LalBrew Verdant IPA беше специално подбран в сътрудничество с Verdant Brewing Co. заради способността си да произвежда разнообразие от добре охмелени и малцови бири. Изтъкнатите нотки на кайсия и нюансите на тропически и цитрусови плодове се сливат безпроблемно с хмеловите аромати. Със средна до висока ферментационна степен, LalBrew Verdant IPA оставя мек и балансиран малцов профил с малко повече тяло от типичния американски IPA щам дрожди. Този силно универсален щам е особено подходящ за разнообразни стилове бира, включително NEIPA, English IPA, American Pale, English Bitter, Sweet Stout и Sours.

Насоки за приложение

  • За производството на бира с горна ферментация

Технологични характеристики

  1. Средна до висока ферментационна степен и умерена флокулация
  2. Вкусът и ароматът са доминирани от кайсия с нотки на тропически плодове и балансиран малцов профил
  3. Температура на ферментация – между 18°С и 23°С
  4. Скоростта на ферментация и времето на ферментация, както и ферментационната степен зависят от посевното количество, обработката на дрождите, температурата на ферментация и хранителния състав на пивната мъст.

Препоръчителни дози за употреба

Приблизително между 50 и 100 гр. / 100 литра пивна мъст, при главна ферментация при около 15°С ÷ 25°С. При по-ниска температура дозите следва да се завишат.

Начин на употреба

В чист съд пригответе чиста вода с температура около 30 ÷ 35°С т.е.  съотношението Дрожди/Вода е 1:10. Не използвайте пивна мъст или вода от обратна осмоза. Изсипете дрождите във водата, разбъркайте леко и оставете в покой за около 15 минути, след което отново разбъркайте разтвора. Оставете го в покой за още 5 минути и добавете към пивната мъст. С цел темпериране и адаптиране на дрождите, на равни части и през 5 минути, добавете същото количество пивна мъст, колкото и вода в началото. Желателно е разликата в температурите между разтвора и мъстта да не бъде повече от 10°С с цел избягване на термичния стрес. Прибавете така подготвената дрождена култура към пивната мъст.

Дрождите LalBrew Verdant IPA са напълно приспособени за да оцелеят при рехидратация. Те съдържат оптимален запас запас от въглехидрати и ненаситени мастни киселини за постигане на активен растеж. Излишно е да се аерира пивната мъст при първа употреба.

Съхранение

Да се съхраняват в хладилник и непосредствено преди употреба да се темперират на стайна температура.

Предлагани опаковки

Оригинална опаковка с 11 гр. от продукта – 7,20 лв.
Опаковка с 20 гр. от продукта – 11,70 лв.
Опаковка с 30 гр. от продукта – 17,40 лв.
Опаковка с 50 гр. от продукта – 28,50 лв.
Оригинална опаковка с 500 гр. от продукта – 224,40 лв.