Практически съвети по лозарство и винарство

Автори: Колектив
Практически съвети по лозарство и винарствоПрактически съвети по лозарство и винарство
Продажна цена 17,40 лв
Отстъпка
Описание

Практически съвети по лозарство и винарство

Автори: проф. д.с.н. Славчо Панделиев, проф. д.с.н. Ангел Харизанов, доц. д-р Павел Ботянски, доц. д.с.н. Венелин Ройчев, доц. д-р Стефчо Кемилев

Издател: ИК "Дионис"

Корица - Мека

Страници - 360

Драги читатели,

В тази книга ще намерите отговори на въпросите, свързани:

  • Със създаването, обзавеждането о поддържането ма лозовите насаждения;
  • С производството на присадени вкоренени лози;
  • С перспективните винени и десертни сортове;
  • С опазването на лозовите насаждения от болести и неприятели;
  • С преработването на гроздето във вино и други алкохолни напитки;
  • С грижите, които трябва да се полагат за виното по време на съхраняването му, разработени от изтъкнати учени и преподаватели в областта на лозарството и винарството.

От издателството

"Тази книга дава познания по най-важните практически въпроси на лозарството и винарството в България.
В нея подробно са развити въпросите, свързани със създаването, обзавеждането и поддържането на лозовите насаждения. Подобаващо място е отредено на производството на присадени вкоренени лози. Представени са накратко перспективните винени и десертни сортове лози. Особено внимание е обърнато на опазването на лозовите насаждения от болести (физиологични и инфекциозни) и неприятели. В подходяща форма са дадени практическите съвети за преработката на гроздето в алкохолни напитки, както и грижите за вината по време на съхранение.
Настоящото издание е преработено и обогатено с нова актуална информация по лозарство, ампелография и растителна защита, с което се осигуряват най-необходимите съвети за успешно създаване и отглеждане на лозови насаждения.
Книгата е ценно и навременно помагало, което може да се ползва от ученици, от студенти от земеделските колежи и от висши училища, от земеделски производители, кооперации, сдружения, преработвателни предприятия и специалисти работници в областта на селското стопанство и хранителната помишленост в общините и областите с подходящи условия за лозарство и винарство..."

Авторите