Как да пазаруваме

Как да пазаруваме

Пазаруването в електронния магазин е лесно и практично. Достатъчно е да следвате указанията на системата.

Научете повече

Доставка на поръчките

Доставка на продуктите

Доставката на всички продукти се извършва чрез Еконт или Спиди до посочен от Вас адрес или офис на куриера.

Научете повече

Общи условия и лични данни

Общи условия за ползване

Тези общи условия поясняват отношенията между Винарко ЕООД и потребителите на сайта vinarko.com

Научете повече

При използване на Actiflore F33, Zymaflore FX10, Zymaflore X16, Zymaflore RX60 и BO 213 спазвайте следната процедура:

В случай че желаната доза е например 20 гр. дрожди/100 литра, то подгответе 20 гр. дрожди. В чист съд пригответе леко подсладена вода с обем 200 ml и температура около 35 - 37°С т.е. съотношението Дрожди/Вода е 1:10. Прибавете желаното количество дрожди към водата и оставете в покой за около 20 минути, след което разбъркайте разтвора. Прибавете същото количество – 200 ml гроздова мъст към разтвора и изчакайте около 10 минути. Така полученият разтвор прибавете директно към гроздовата каша или мъст, подлежащи на ферментация. Желателно е разликата в температурите между разтвора и гроздовата каша да не бъде повече от 10°С с цел избягване на термичния стрес. Общото време на подготовка не трябва да бъде повече от 45 минути.

При използване на Fermactive FCD спазвайте следната процедура:

Желателно е рехидратирането на дрождите да се извършва във вода в съотношение Дрожди/Вода – 1:10. Например 20 гр. дрожди, предназначени за 100 литра гроздова каша или мъст се разтварят в 200 ml вода. Температурата на водата трябва да бъде между 30 - 32°C. Така получената смес се оставя в покой в продължение на 20 минути. Към сместта се прибавя постепенно три пъти по голямо количество гроздова мъст, като целта е дрождите да се адаптират към среда - температура, осмотично налягане и серен диоксид - SO2. Изчаква се 10 минути, след което дрождите са готови за директно влагане към мъстта, предназначена за ферментация. Разликата в температурата на рехидратираните дрожди и гроздовата каша или мъст не трябва да бъде по-голяма от 10°C.
В случай, че гроздовата каша или мъст се сулфитира, то препоръчително е влагането на дрождите да стане поне 2-3 часа след сулфитирането.