Дъбови блокчета Nobile Block Sensation

Блокчета от високо качествен френски дъб 200 гр.
Дъбови блокчета Nobile Block SensationДъбови блокчета Nobile Block Sensation
Продажна цена 10,50 лв
Отстъпка
Описание
Размерът на дъбовите "алтернативни" продукти влияе значително върху скоростта на екстракционните процеси. Колкото по-малък е размерът на частиците, толкова по-бързо е извличането, съответно и по-кратко е времето за контакт.

Дъбовите блокчета са със значително по-големи размери спрямо дъбовия чипс. Поради това, блокчетата са перфектно решение за качествени вина, предназначени за сравнително бърза реализация, но и с период на отлежаване около 3 - 4 месеца. Добрият резултат изисква и повече време.

Характеристика на продукта

Дъбовите блокчета от серията Nobile Block са получени от високо качествена селектирана дървесина от Quercus petraea и Quercus robur, подложена на естествено сушене в продължение на 24 месеца. Процесите на термична обработка създават идентичен резултат, както и при класическата дъбова бъчва.

Прилагането на Nobile Block Sensation води до повишаване усещането за сладост и заобленост на вината. Повишава нотките на ванилия и препечен тон.

Приблизителен размер на дъбовите блокчета

  • Дължина – 50 mm
  • Ширина – 50 mm
  • Дебелина – 7 mm

Препоръчителни дози за употреба

  • При бели вина – от 1 до 3 гр./литър
  • При червени вина – от 3 до 6 гр./литър

Препоръки

Дозировката трябва да се съобрази с характера на конкретното вино и желата цел. Регулярните дегустационни тестове по време на отлежаване са силно препоръчителни, но не по-рано от 4 седмици след влагане на дъбовата дървесина.

Продуктът трябва да се съхранява в хладно, сухо и чисто помещение, далеч от материали със силна миризма.

Начин на употреба

Препоръчително е влагането на дъбовите блокчета да става в чувалче от пореста материя. Чувалчето се завързва с връв, единия край на която е извън съда за ферментация или отлежаване. Това улеснява внасянето на желаното количество дъбова дървесина във виното и последващото й изваждане. Така се осигуряват и добри условия за екстракция на компонентите.

Забележка

Възможни са минимални отклонения в размерите и теглото на блокчетата.